Problematica violentei sexuale si de gen in relatie cu refugiatii si solicitantii de azil din Romania

Agentia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor (ADRA Romania) a răspuns invitației adresată de Forumul Roman pentru Refugiati si Migranti (ARCA), Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR) si Consiliul National Roman pentru Refugiati, la seminarul ”Problematica violentei sexuale si de gen in relatie cu refugiatii si solicitantii de azil din Romania”.

Intalnirea s-a desfasurat pe parcursul zilelor de 5 si 6 decembrie 2011. In prima zi a intalnirii, au fost prezentari tinute de reprezentanti UNHCR, ARCA, Fundatia ICAR, Centrul de Resurse Juridice si ADRA Romania. D-na psiholog Alina Bordas-Mohorea (reprezentant ADRA Romania) a vorbit despre proiectele fundatiei, cu precadere cele axate pe problematica violentei in familie, serviciile oferite prin Centrul de Primire in Regim de Urgenta a Victimelor Violentei in Familie, precum si dificultatile intalnite in practica in acest domeniu.

S-a discutat despre violenta de gen si de sex, despre drepturilor si serviciilor de care pot beneficia refugiatii si migrantii si de asemenea despre lacunele sistemului legislativ romanesc, in comparatie cu legislatia europeana.

Din 2009, ADRA România conduce Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Victimelor Violenţei în Familie – Casa ADRA –, având cea mai mare capacitate din această parte a ţării, victimele beneficiind gratuit de cazare şi de consiliere de specialitate. De asemenea,  ADRA România este furnizor de servicii sociale acreditat pentru Centru de Informare şi Consiliere pentru persoanele aflate în dificultate.

Comments are closed.

Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.