Învata! Gândeste! Traieste! Zâmbeste!

Învata! Gândeste! Traieste! Zâmbeste!
Crede în tine! Iubeste! Si nu ceda niciodata…

Am avut în ultimele zile destule momente de cumpana. Le-am simtit, întâmplator, si în jurul meu. Nu vreau sa cred ca sentimentul de neîmplinire a devenit predominant, desi mi se întâmpla sa vad fete triste la tot pasul.

Nu e un fenomen rar si deseori pun aceste sentimente de demotivare, frustrare, tristete, blazare, rutinare pe seama crizei, care ne afecteaza, invariabil, pe toti, dar si pe seama diverselor probleme si gânduri personale care nu ne dau pace. Motivele sunt diverse, sunt convinsa de asta, si în niciun caz nu pot fi judecate. Ce pot spune însa cu certitudine este ca putem depasi aceste perioade daca ne pastram echilibrul agatându-ne de o pasiune, un hobby, un “cineva” care sa fie dispus sa ne asculte si sa ne sprijine.

De fiecare data când am o stare de acest gen ma gândesc imediat ca undeva, în lume, exista cineva care se simte si mai rau. Stiu, întotdeauna e loc de mai bine, indiscutabil. Si mereu ajung la concluzia ca numai de noi tine sa depasim cu capul sus aceste mici obstacole din vietile noastre. Fie ca e vorba de bani, de un esec în dragoste, de un loc de munca nu tocmai placut, de o profesie nu tocmai bine aleasa, de un esec profesional, de pierderea cuiva drag….. etc.

Învata – de la copii, prieteni, colegi, sefi, carti….. de oriunde. Înveti pentru tine, nu pentru ceilalti.
Gândeste – înainte de a lua o decizie, înainte de a te lansa într-o noua provocare, gândeste-te la cei dragi, la consecintele actiunilor si cuvintelor tale, analizeaza, interpreteaza, gândeste cum sa devii mai bun, mai puternic, mai întelept.
Traieste – nu avem decât o viata care merita cu vârf si îndesat sa fie traita frumos, demn, decent si la sfârsitul careia trebuie sa lasam ceva în urma noastra.

Zâmbeste – nu te costa nimic.
Crede în tine – nu crezi tu în tine, nu va crede nimeni. Oricine poate sa cada, succesul este al celor care stiu sa se ridice si sa mearga mai departe.

Ai un vis? Nu lasa pe nimeni sa te împiedice sa-l realizezi.
Iubeste – cu dragoste si din dragoste se nasc cele mai frumoase lucruri, cele mai bune idei, cele mai frumoase carti, cântece…. si multe multe altele. Nu ceda niciodata – fii consecvent, crede cu tarie în visele si sentimentele tale.
Va doresc o noapte linistita!

 

Sursa: http://corinaneagu.blogspot.ro/2012/05/invata-gandeste-traieste-zambeste-crede.html

Comments are closed.

Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.