De ce companiile nu primesc Like pe Facebook

Prima chestie pe care o face o companie după ce își crează pagină de Facebook este să caute o metodă de a aduna fani, adică de a primi Like-uri. Poate fi un concurs, poate fi oferirea de conținut interesant pentru fanii brandului, poate fi un discount pentru cei care dau Like, poate fi o ofertă specială pentru cei care au dat Like etc.

Și acum vine partea interesantă. Multe companii fac chestiile astea, dar totuși numărul de Like-uri fluctuează. De ce? Pentru că trimit prea multe mesaje promoționale celor care au dat Like. Cu alte cuvinte, au impresia că dacă un utilizator de Facebook a dat Like de acum e al lor, îl pot stresa să cumpere. Din păcate social media nu funcționează așa, și multe companii ajung la concluzia că treaba asta cu prezența online nu funcționează. Ei încearcă să vândă înainte de a stabili o relație cu fanii.

Mai multe motive pentru care utilizatorii nu dau Like paginilor de brand de pe Facebook în continuare:

facebook%2Bpages De ce companiile nu primesc Like pe Facebook

 

Imagine preluată din articolul I Like You, But Just Not in That Way, care merită citit.

Concluzia? Înainte de a vinde prin social media încercați să oferiți fanilor un motiv pentru a vă da Like. Cu toții iubim promoțiile și conținutul de calitate.

Comments are closed.

Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.