Cum se scrie un plan de afaceri ? Sfaturi pentru întreprinderile mici pe ceea ce este nevoie pentru a crea un plan de afaceri solid, inclusiv formează o schiţă, de integrare specificul financiare, şi de ortografie strategia de marketing.

Un plan de afaceri este o mare viaţă, respiraţie planul pentru afacerea dvs., care vă pot ajuta să navigaţi şi să gestionaţi companiei dvs., astfel încât în timp ce ajuta potenţialii investitori, parteneri, creditori, iar pe alţii să înţeleagă strategia de afaceri si sansele tale de succes. Un plan de afaceri nu este niciodată destul de terminat pentru ca esti mereu o revizuire, revizuindu-l, şi bazându-se pe ea. De fapt, mult mai importante pentru viitorul afacerii tale “decât cu un scris, de 30 de pagini, planul de bobina-obligat să distribuie este procesul de planificare de afaceri pe care le sub ia în mod regulat în scopul de a menţine sperăm nava condusă în direcţia corectă, fără a pierde din vedere de destinaţie pe termen lung. Paginile următoare vă vor ajuta să înţelegeţi de ce ar trebui să scrie un plan de afaceri, componente pentru a include într-un plan de afaceri, şi modul de utilizare a planului intern pentru a atinge obiectivele dvs. de afaceri.

Cum se scrie un plan de afaceri Mare: Motive pentru a scrie un plan de afaceri

Pentru cei dintre voi începe doar o afacere, scrierea unui plan de afaceri este un prim pas crucial. Acesta vă poate ajuta să descrie produsul sau serviciul dvs., detaliu strategia de marketing, vânzări şi expune şi previziunile operaţionale – inclusiv proiecţia vreodată important cash-flow-Deci, ca pentru a menţine afacerea dvs. pe drumul cel bun pentru profituri. Punerea acestor planuri, în scris, poate începe, sperăm, un sănătos proces de planificare de afaceri care revizitează afacerea dvs. în mod regulat, actualizări, şi revizuieşte.

În cazul în care investiţiile în afara sau împrumuturi sunt căutate, dacă de la capitalişti de risc sau de bancheri sau altele, un plan de afaceri este esenţială. Este unul din primele documente care un ofiţer de împrumut vor dori să vadă. În plus, un investitor de capital de risc înger sau vor dori să vadă nu numai şi a citi inainte de a furniza planul de finanţare, dar vor încerca să împungere găuri în planul tau de afaceri şi vă chestionar despre lucruri pe care ar trebui să-au adresat. În scopul finanţării, puteţi adăuga anumite secţiuni la planul tau de afaceri, inclusiv contextul istoric şi informaţii despre afaceri şi o descriere a echipei de management de conducere al organizaţiei.

“Arată investitorii modul în care acestea sunt de gând să facă bani”, spune Berry. “A nu se confunda starea de sănătate a companiei dvs. cu bani pentru investitori, deoarece acestea nu fac un ban dacă firma dvs. este sănătos şi în creştere. Pentru a primi banii înapoi pentru a investitorilor care le-au să fie în măsură să vândă acţiunile lor în dvs. companie, fie pentru că aţi vândut acţiuni pe pieţele bursiere publice (numite publice merge, sau oferta publica initiala) sau pentru că aţi fost achiziţionate de către o altă societate. Aceasta este strategia de ieşire. “

Dacă sunteţi în curs de dezvoltare un plan care implică un împrumut de afaceri, apoi creditorilor dvs. de gând să doriţi ceva uşor diferite. Ei vor dori să vadă o secţiune detaliază colateral – activele gaj împotriva împrumut. Collateral include fonduri pentru a sprijini împrumut plăţile, cheltuielile cu dobanzile, şi de rambursare a datoriei, spune Berry. Băncile nu au voie să facă împrumuturi speculative, deci trebuie să includă informaţii în planul de dvs. pentru a face bancher se simtă în siguranţă.

Un plan de afaceri poate fi, prin urmare, necesară în cazul în care aveţi de gând să faci afaceri de peste mări. “Dacă faci afaceri internaţional excepţional, un plan de afaceri oferă un standard mijloc de evaluare a potenţialului produselor dvs. de afaceri într-o piaţă străină”, spune Linda Pinson, autorul Automatizarea dvs. Plan de afaceri pentru Windows ® şi Anatomia unui plan de afaceri, care conduce o afacere de publicare şi software-ul Out of Your Mind şi Into the Marketplace. Deci, ce Pinson selectate de către S. U. Small Business Administration pentru a scrie sale plan guvernamental de afaceri de publicare.

Dar un plan de afaceri nu este numai pentru start-up-uri sau afaceri care caută investiţii sau împrumuturi. Un plan de afaceri poate fi apoi utilizat de către orice de afaceri – indiferent de industrie, locaţie, sau dimensiune – pentru a formaliza un set de obiective de afaceri şi schiţă a strategiei operaţionale şi financiare pentru îndeplinirea acestor obiective. Un plan de afaceri formal poate fi un instrument vital pentru conducerea unei afaceri, stabilind previziunile de vânzări, planuri de marketing, şi declaraţiile fluxului de numerar, care pot fi revizuite şi actualizate în fiecare lună.

“Aceasta ajută asigura coordonarea. Este un mod care oameni diferiţi pot lucra împreună pe o echipa”, spune Berry. “Există o magie a metrici ca oamenii să aibă o cale de a se măsura şi urmări propriul progres spre obiectivele, mai degrabă decât să fie complet sub rezerva de a ghici cuiva cu privire la modul în care le-au făcut mai târziu..” Motivul este că fiecare afacere este unică şi, prin urmare, fiecare plan de afaceri ar trebui să fie un document unic pentru a fi cu adevărat util pentru afaceri. Un proprietar de afaceri, prin urmare, ar trebui să fie investit pe deplin şi pe deplin conştient de fiecare aspect al planului. Acestea fiind spuse, există unele linii directoare generale şi structuri care cele mai multe planuri de afaceri ar trebui să urmeze.Aşeza textul pur şi simplu utilizând un uşor de citit font, în evident în contur, cu un cuprins şi antetele subiect. Include diagrame, după caz, şi anexe pentru proiecţii lunar la sfârşitul documentului plan de afaceri intr-un “peisaj” layout.

“Planul tau de afaceri ar trebui să arate profesional, dar creditorul sau potenţial investitor trebuie să ştie că a fost făcut de tine”, spune Pinson. “Un plan de afaceri va fi cel mai bun indicator care poate fi folosit pentru a judeca potentialul pentru succes. Trebuie nu mai mult de 30 la 40 de pagini în lungime, cu excepţia documentelor justificative.”

Sunt recomandate următoarele componente ale planului tau de afaceri, deşi # ordinea în care se scrie şi să prezinte aceste secţiuni pot fi supuse la schimbare:

• Rezumat – Aceasta este abstract al planului tau de afaceri, un rezumat a tot ceea ce vreau să spun mai în detaliu în paginile următoare. Ea prezintă conţinutul şi obiectivele din planul tău, lovind toate scoate în evidenţă. Această secţiune este cheia, dacă sunteţi în căutare de finanţare în afara ca-l introduce investitori pentru afacerea dvs.. Asiguraţi-vă că pentru a include fundal despre compania ta, o oportunitate de piaţă, cerinţele dumneavoastră de capital, o declaraţie de misiune, vedere de ansamblu asupra managementului, concurenţii, avantajele afacerii tale competitive, precum şi un rezumat al proiecţiile financiare în următorii trei ani. “Unii oameni scriu rezumat în primul rând, dar nu mi-ar face asta”, spune Pinson. “Mi-ar trece prin planul şi de a scrie prima mea şi a venit înapoi la rezumat.” Păstraţi acest lucru să nu mai mare de trei sau patru pagini.
• Prezentarea firmei – Privire de ansamblu asupra companiei este conceput pentru a oferi mai multe informaţii despre afacerea dvs., de ce şi când a fost format, misiunea sa, modelul de afaceri, strategie, precum şi orice relaţii strategice existente. Pinson recomandă inclusiv această secţiune, ca parte a unui plan de organizare, astfel încât se referă la problemele administrative, cum căutate de proprietate intelectuală s-ar putea proprii, costurile asociate cu locaţia dvs., structura juridică juridică a companiei dumneavoastra, de gestionare, personal, şi cum ai adresa de contabilitate, de asigurare, şi probleme de securitate.
• Oferirea de afaceri – Iată unde sa vorbesti despre ce ai în afaceri şi ceea ce vindeţi, Fie că este vorba de produse şi / sau servicii. Dacă vinde produsele, de stat Fie că sunteţi producător, distribuitor, şi / sau detailistul sau un produs şi spune despre procesul de fabricaţie, disponibilitatea materialelor, cum te ocupi tu de inventar şi împlinire, etc Dacă Furnizarea de servicii, descrie aceste servicii. Asiguraţi-vă că pentru a aborda orice noi linii de produse sau linii de servicii care vă aşteptaţi să intre în în viitor.
• Planul de Marketing şi Analiză – În această secţiune, se scrie în strategia de marketing, abordarea detalii de analiză a pieţei, vânzări, customer service, publicitate şi relaţii publice. Multe companii utilizează acest spaţiu pentru a prezenta viziunea lor de ce lor de afaceri va fi de succes, care cu sprijin de cercetare de piata, care identifică lor de piaţă ţintă şi industrie şi tendinţele client. Dar, uneori, întreprinderile mici şi mijlocii nu au buzunare adânci pentru a angaja firme din afara pentru a lua în cercetare de piaţă exhaustivă. “O majoritate considerabilă de companii mai mici antreprenoriale vor să parieze companiei pe sensul lor de piaţă fără validarea de cercetare din afara”, spune Berry. În loc de cercetare, Berry, care sta pe un grup de investitori înger, şi Willamette Conferinţa Angel, spune ca firmele pot oferi marturii de la clienţii existenţi.
• Strategia şi punere în aplicare – Fiecare plan de afaceri are nevoie de detalii. Această secţiune este locul unde mulţi ar trebui să meargă. “Acesta este locul unde am de gând să se uite ca un investitor pentru datele şi termenele limită”, spune Berry. “Voi fi în căutarea pentru lucrurile pe care le veţi putea urmări. Când ai de gând să fie capabil să facă prima versiune, câţi vizitatori ai de gând să obţineţi de pe Web, etc” Asiguraţi-vă că pentru a include detalii într-un tabel numit “Puncte de reper.” Această masă ar trebui să efectueze datele şi termenele limită. Aceasta este, prin urmare, o secţiune # în care să includă previziuni de vânzări, spune Berry.
Echipa • Management – În cazul în scris planul de afaceri pentru investitori sau bancheri, pe care doriţi să explice de fond de directori şi manageri companiei dumneavoastră şi să explice modul în care vă vor ajuta să îndeplinească obiectivele de afaceri. “Pentru investitori, este un element important pentru a include cine sunt acesti oameni si ceea ce este experienţa lor”, spune Berry. “Investitorii au nevoie pentru a evalua riscul, şi ipoteza generală este că managementul experienta echipei afectează foarte mult risc mai echipei de management condimentată,. Mai putin de risc.” În cazul în scris acest lucru numai în scopuri interne, poate doriţi pentru a explica modul în care managerii se aşteaptă să crească personalul de afaceri în viitor, pentru a îndeplini obiectivele de afaceri.
• Previziunile financiare – În secţiunea financiar, va furniza “interpretarea cantitativă” a tot ceea ce aţi afirmat în secţiunile de organizare şi marketing, spune Pinson. Ea, de asemenea, nu sfătuieşte să scrie la secţiunea financiare până la cele celelalte secţiuni sunt complete. Aceasta este în cazul în care aţi include profit proiectat şi declaraţii pierderi, foaia ta echilibru, fluxul de numerar şi declaraţiile dumneavoastră pentru următorii trei ani. “Acestea sunt anticipative proiecţii,” subliniază Berry. “Nu e de contabilitate.” Asta e adesea o sursă de confuzie. Ordinea numerelor va fi foarte mult ca ei apar în declaraţiile de contabilitate, dar ele vor fi previziunile pentru viitor. “Contabilitatea eu azi înapoi în trecut”, spune Berry. “Planificarea este prezentate astăzi în viitor.”.

Comments are closed.

Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.