Cum să vinzi pe Facebook: 3 greșeli frecvente și 3 soluții!

Va invit in lumea Social Media. Recent am fost la o conferinta cu tema ” vanzari pe facebook, greseli solutii”. Pentru ca imi place sa va impartasesc si voua ceea ce s-a discutat am creat un rezumat.

 

Una dintre marile provocări pentru antreprenorii online este cum să folosească cea mai mare rețea de socializare – Facebook – pentru a-și incrementa vânzările. Pentru că rata de conversie este încă sub așteptările proprietarilor de magazine online, aceștia se resemnează în majoritatea cazurilor și încep să ignore o piață online ce numără în prezent aproape un miliard de oameni. Vezi cele mai frecvente greșeli privind comerțul pe Facebook.

Un studiu recent realizat de AP-CNBC relevă faptul că peste 54% dintre utilizatorii Facebook evită să facă cumpărături online direct de pe Facebook. De ce? Iată câteva motive și soluțiile pentru evitarea acestor probleme:

1. Dificultatea procesului de comandă

Tranzacțiile efectuate direct pe Facebook sunt anevoioase. Pentru a plăti direct pe Facebook utilizatorii trebuie să își instaleze aplicații precum Payvment sau alte aplicații care conectează contul de Facebook la contul Paypal sau spre alți procesatori de plăți online. Nu mai punem la socoteala viteza uneori redusă de încărcare a paginilor Facebook.

Soluția: Produsele magazinelor online trebuie prezentate doar sub formă de catalog pe paginile Facebook, iar în momentul în care utilizatorul dă click pe produs sau pe butonul “Cumpăra” sau “Adaugă în coș” acesta trebuie direcționat spre pagina produsului de pe site-ul magazinul online, de unde să continue procesul de comandă.

2. Marketing-ul netargetat

Majoritatea celor neinițiați atunci când își crează pagina de Facebook a magazinului lor online își invită toți prietenii de pe Facebook să dea “Like” la pagină și apoi o lasă baltă. Așa cum se întâmplă și în marketingul clasic și în marketingul online cheia succesului este targetarea: nu toți prietenii de pe Facebook sunt interesați de produsele tale, ci doar o mică parte, în funcție ocupație, vârstă și alte date demografice.

Soluția: Este esențial să stabilești publicul țintă și apoi să folosești instrumentele de promovare ale Facebook astfel încât să țintitești doar acel public. Nu te rezuma doar la prietenii din listă, pe Facebook există din ce în ce mai multe grupuri cu diverse sfere de interes. Înscrie-te pe grupurile care prezintă interes raportat la serviciile/produsele oferite și interacționează cu membrii acelor grupuri, deoarece toți sunt potențiali clienți.

3. Lipsa interacțiunii

Din lipsa timpului sau pur și simplu pentru că nu consideră că este important cei mai mulți antreprenori online îți creează pagina de Facebook a companiei, adună like-uri, dar apoi uită să comunice cu fanii.

Soluția: Investește în comunicarea cu clienții. O pagină Facebook trebuie privită în primul rând ca o platformă online de management al relației cu clienții. Este locul unde se pot primi întrebări despre produsele și serviciile oferite, se pot primi critici sau plângeri, se pot primi laude. Este extrem de important să interacționezi cu clienții sau cu potențialii clienți, iar dacă nu ai timpul necesar să faci asta, angajează pe cineva, deoarece Facebook este până la urmă o rețea de socializare, iar comunicarea este fundamentul acestei structuri.

Astept din partea dvs, intrebari sau sugestii! Va multumesc, Marian Dumitru.

Comments are closed.

Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.