Cum să nu promovezi offline o pagină de Facebook

În rarele mele plimbări prin magazine mai observ uneori elemente de marketing care îmi atrag atenția, cum ar fi de exemplu acest banner roll-up ce vrea să promoveze pagina de Facebook Sprider Stores România și ceva concurs online cu Style the nation, ceea ce mă bucură.

Problemele bannerului?Aruncați o privire:

sprides%2Bstores Cum să nu promovezi offline o pagină de Facebook

Problemele cu acest roll-up sunt următoarele:

 

  • Cine l-a realizat a presupus din start că toată lumea știe că F-ul ăla e simbolul Facebook, ceea ce nu e chiar adevărat, nu toți românii au cont de Facebook. Au omis din start o parte a clienților.
  • Cine l-a realizat a pus pe roll-up un mesaj repetat până devine plictisitor – Look! Look! Look! Ok, e pentru concurs, dar chiar nu putea fi mai creativ copywriterul?
  • Cine l-a realizat a uitat să pună și adresa paginii de Facebook, www.facebook.com/SpriderStoresRomania mai exact. De ce să nu chinuim clienții?
  • Cine l-a realizat a presupus că lumea va căuta pe Facebook Sprider Stores și va ajunge pe pagina de Facebook din România. Surpriză, prima pagină la căutări e www.facebook.com/spriderstores, pagina internațională, lucru perfect normal.

Bonus, dacă reușești să ajungi pe site-ul www.spriderstores.ro observi că au link către conturile de Twitter și pagina de Facebook, doar că linkul către pagina de Facebook e de fapt o căutare după numele brandului pe Facebook. Dublu fail!

În concluzie, vedeți ce faceți când vă promovați offline, nu porniți din start de la prezumția că toți clienții voștrii știu ce e ăla Facebook sau Twitter. A, și puneți adresele unde puteți fi găsiți pe net, nimeni nu are chef să facă anchete online pentru a da de voi.

Comments are closed.

Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.