Cum sa dezvolti o idee profitabila

Cum sa dezvolti o idee profitabilaDaca ai o idee de afaceri, o poti dezvolta pentru a genera profit. Pentru acest lucru, este necesar sa intelegi valoarea pe care o creezi. Astfel, vei cunoaste daca potentialii clienti vor achizitiona produsul sau serviciul, platind un pret mai mare decat costul de productie.

Estimarea valorii produsului se realizeaza astfel:

– Costul de productie: cat vei plati pentru a produce produsul dorit?

– Utilitatea pentru client

– Pretul: cat va fi dispus sa plateasca clientul?

Cu cat sunt mai mici costurile de productie si cu cat utilitatea pentru client este mai mare, cu atat valoarea produsului va fi mai mare.

De exemplu, sa presupunem ca dorim sa calculam valoarea unei cani de cafea de la Starbucks. Pentru a realiza acest lucru, trebuie sa estimam fiecare dintre cele trei numere de mai sus.

Incepe cu estimarea costului de productie, care de obicei se poate estima cu precizie. Vei avea costuri directe, precum costul de achizitie a cafelei, a laptelui, paharele de carton si costuri indirecte, precum mobilierul si campaniile de marketing.

Pasul urmator consta in determinarea utilitatii produsului pentru consumator. In exemplul de mai sus, intrebarea potrivita pentru a afla utilitatea este ‘Cat valoreaza o cana de cafea pentru un client?’. Utilitatea pentru un client dependent de cofeina este foarte mare, insa pentru un client care nu a baut niciodata cafea, utilitatea este redusa.

Stabilirea preturilor optime este intotdeauna o provocare. De obicei (dar nu intotdeauna), cu cat pretul este mai mare, cu atat cererea este mai redusa. Pretul de achizitie al produsului ar trebui sa se situeze intre nivelul costului de productie si utilitatea clientului.

Comments are closed.

Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.