Ce preţurilor la produsele alimentare record înseamnă pentru afaceri

Preţurile ridicate sunt bune pentru agricultori. Preturile mici sunt bune pentru consumatori. “Şi noi suntem la mijloc”, spune Alberto Weisser, seful de Bunge, un comerciant de produse agricole. După recoltele proaste din Rusia, Canada şi Ucraina anul trecut, un val de caldura recent în Argentina şi inundaţiile din Australia, care a distrus mare parte din cultura de grâu a ţării, toată lumea se confrunta cu alimente scumpe.

Potrivit Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), preţurile la alimente în ultima lună a depasit lor anterioare ridicat în 2008. “Situaţia nu este roz, dar nu există nici un motiv pentru panică-cumpărare”, spune Abdolreza Abbassian la FAO.

agricultori rus, canadian şi ucraineană a avut un an dificil in 2010, dar fermierii sunt alte chortling. Preţurile ridicate pune bani în buzunarele lor şi să le dea un stimulent pentru a planta mai multe culturi. Ca producţia de orz în Rusia scazut, producţia de sorg în Sierra Leone şi Ghana crescut.bere internaţională, cum ar fi Heineken au început să experimenteze cu bere sorg, un ceai mai ieftin, care este ciudat popular în Africa şi China.

Preţurile ridicate ale alimentelor ingrasat comercianţi, de asemenea. Cargill America’s, cel mai mare comerciant din lume de produse alimentare prime, triplat profitul în al doilea trimestru al anului fiscal sale. Pe 19 ianuarie firma cu capital privat a anunţat că va vinde participatia la Mosaic, o afacere îngrăşământ, in urma unei tranzactii in valoare de 24 miliarde dolari. Acest lucru va permite Cargill să rămână private, după ce acţionarii familie dornici de a încasa a pus presiune pe el să plutească.

Pentru factorii de decizie de Nosh transformate, materii prime costisitoare sunt o problemă. ConAgra, General Mills, Kellogg’s si Kraft majorat recent preţurilor pentru multe dintre marfa lor. În decembrie ConAgra, ceea ce face Slim Jim gustări din carne, printre alte delicatese, a raportat un declin de 16% a profitului in al doilea trimestru. Ca factori de alte produse alimentare, ConAgra experimenteaza cu pachete mai mici vândute la acelaşi preţ.

Nestlé Elveţia, din lume cel mai mare firma de produse alimentare, nu este încă îngrijorat.“Salutăm preţuri mai mari, deoarece acestea sunt un stimulent adăugată pentru agricultorii să producă ceea ce avem nevoie”, spune Robin Tickle, un purtator de cuvant al Nestlé. Costul de lapte, cacao, cafea şi zahăr, principalele ingrediente Nestlé, cont de numai 12% din vânzări. Compania se protejeaza impotriva volatilitatea pe termen scurt prin utilizarea contracte forward si prin cumpărarea direct de la fermieri cu care firma are o relaţie pe termen lung.

Pentru comercianţii cu amănuntul inflaţiei la alimente este “moderat bun”, spune Christopher Hogbin la Bernstein Research. preţ Ponderea acestora tinde să crească ca investitorii aşteaptă marje mai mari. mărfii creşteri de preţ sunt de obicei transmise consumatorilor numai după o întârziere de şase luni, datorită sarcina de a transmite-cumpărare de alimente-factorii de decizie. Preţurile la alimente vor creşte cu 6,6% în acest an în Marea Britanie, previziunile Bernstein, au crescut cu 3,1% anul trecut.

Cumpărătorii Magazin alimentar va reacţiona prin cumpararea reduse mai multe elemente şi private-label mai multe produse, care sunt 30-50% mai ieftine decat produsele de marcă. Ei vor cumpara, de asemenea, carnea de pui ieftine decat carne de vita dragi, cartofi, mai degrabă decât păstăi şi lapte simplu, mai degrabă decât fierturi de iaurt de lux.

factorii de decizie private eticheta va vinde mai mult, dar din moment ce materii prime sunt o proportie mai mare din costurile lor totale (fac publicitate nu la fel de mult ca brandurile Posh), ei vor suferi. Cele mai multe vor pierde mai mult decât au câştigat de pe urma inflaţiei la alimente-preţ. Dacă se continuă, ei vor trebui să ridice preţurile lor prea. Dar domnul Weisser este optimist că blocajele de aprovizionare vor uşura în curând.“Preţurile Anul viitor va veni în jos”, spune el. “Fermierii au atât de multe stimulente pentru a planta mai mult.”

Comments are closed.

Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.