7 reguli pentru scrierea titlurilor care vând !

Gândiţi-vă la ultima dată când aţi flicked printr-un ziar, revistă sau a deschis un e-mail nesolicitate, ceea ce a atras ochiul tău? Ce va făcut să vă acorde atenţie? Sunt şanse a fost titlul care a facut sa te opreasca.

Aici sunt 7 reguli pentru crearea de titluri care vând – sau care se pot cumpăra cel puţin timp atât de client citeste oferta.
Regula numarul 1: Nu incerca sa fi prea inteligent
Prea adesea ispita cu un titlu este de a merge pentru inteligent. Ştii, unii expresie uşor de reţinut sau joc de cuvinte care ar putea atrage atentia cuiva, dar lăsaţi-le nici mai intelept ca la ceea ce este vindeţi, şi mai important, ceea ce este în el pentru ei. Amintiţi-vă, sunteţi în competiţie cu milioane de alte mesaje bombardarea oameni în fiecare zi, deci utilizaţi simplu engleză, spune cititorilor dvs. ce beneficii sunt, şi nu încercaţi să le facă ghici ce este vindeţi.

Regula numarul 2: Asiguraţi-oferta relevante
Dacă sunteţi încercarea de a face vanzari pe sau off-line, atunci când consideră că 90% dintre cititori nu-l va face trecut titlul, cuvintele pe care le alegeţi ca un deschizător se face cu adevărat sau rupe. Aceasta înseamnă că trebuie să găsească un acord cu cititorul şi să fie relevante. De aceea, precizând un avantaj client – “tinea Cure în doar 10 zile -! Garantată” poate părea un pic evident, dar dacă ai tinea, şi sunteţi în căutarea pentru o cura minune, esti, probabil, de gând să continuă să citeşti.

Regula nr 3: Start răspândirea de ştiri
Inclusiv de ştiri în titlu dumneavoastră este o atrage atentia. Acesta nu poate fi un produs complet nou sau serviciu, ci poate fi doar o îmbunătăţire sau schimbare în bine. Dar, din nou, păstraţi-l relevant pentru cititor – cred beneficii, nu caracteristici.

Regula nr 4: A face de atâta timp cât aceasta trebuie să fie
În timp ce unele studii au arătat că titluri mai lungi, 10 cuvinte sau mai mult, de lucru mai bine decât scurt; cele Aceleaşi studii au fost contrazisă de alte studii care arată că titluri mai scurte sunt cele mai bune. Sfatul meu? Utilizaţi numărul de cuvinte care aveţi nevoie pentru a obţine mesajul, având în vedere regula relevanţă.

Regula nr 5: fie foarte clar despre ce este vindeţi
Acest lucru se referă într-adevăr înapoi la Regula numarul 1 – nu incerca sa fi prea inteligent. Excepţia cazului în care brand-ul este bine cunoscut si logo-ul poate face munca pentru tine, încercaţi să menţioneze denumirea produsului, tipul de serviciu sau numele firmei dvs. în titlul. Apoi, oamenii vor şti ce vindeţi, şi poate decide imediat dacă acestea sunt în piaţă pentru ea.

Regula nr 6: Utilizaţi detalii specifice – face “lipicios”
Oamenii isi amintesc detalii mai bine decât creanţele nebulos – “tinea Cure in 10 zile” este mai uşor de înţeles într-o clipă decât o afirmaţie ca “cure rapid Tinea”. La urma urmei, cât de repede este rapid?

Regula nr 7: titluri de testare diferite pentru a vedea ce funcţionează cel mai bine
Noţiuni de bază pe cineva pentru a deschide un e-mail nesolicitat in aceste zile este greu. Dar mare lucru este, prin utilizarea acestei strategii puteţi testa titluri sau linii care fac obiectul cel mai bun lucru. Amintiţi-vă totuşi, ideea nu este de a păcăli clientul în deschiderea de e-mail şi trebuie să respecte cu Australian Spam Legea din 2003. Vrei să le dea o oferta care este relevant, lipicios, le arată un beneficiu, şi este credibil. Având în produsul sau numele companiei în linia de subiect, de asemenea, le dă heads-up pe care îi contactaţi. Face un pic de cercetare, deşi, în tactici pe obtinerea trecut spam-filtre. Anumite cuvinte ca “liber” sau “câştiga” tendinţa de a obţine semnalizat şi a trimis direct la folderul junk mail.

Comments are closed.

Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.