4.7 Locul în care ne vom primi răsplata: în Ceruri sau pe pământ ?

În afara motivelor de mai sus, cei care încă mai cred că cerurile şi nu pământul este locul în care se va stabili Împărăţia lui Dumnezeu, adică răsplata promisă, trebuie să explice următoarele:

–          ”Rugăciunea Domnului” roagă Împărăţia lui Dumnezeu să vină (adică se roagă pentru întoarcerea lui Hristos), atunci când dorinţele lui Dumnezeu se vor împlini pe pământ aşa cum sunt acum în Ceruri (Mat. 6:10). De aceea ne rugăm ca Împărăţia lui Dumnezeu să vină pe pământ. Este o tragedie că mii de oameni se roagă fără să ştie cu aceste cuvinte în timp ce cred că Împărăţia lui Dumnezeu s-a stabilit în ceruri şi că pământul va fi nimicit.

–          “Ferice de cei blânzi: căci ei vor moşteni pământul (Mat. 5:5) – şi nu pentru că “…sufletele lor vor merge în ceruri”. Aceasta se referă la Psalmul 37, care subliniază că răsplata finală a celor neprihăniţi va fi aici pe pământ. În acelaşi loc în care cei răi s-au bucurat de supremaţia lor temporară, cei drepţi vor fi recompensaţi cu viaţă eternă şi vor moşteni acelaşi pământ pe care cei răi l-au dominat odată (Ps. 37:34, 35). “Cei blânzi moştenesc ţara… Căci cei binecuvântaţi de Domnul stăpânesc ţara… Cei neprihăniţi vor stăpâni ţara şi vor locui în ea pe vecie” (Ps. 37:11, 22, 29). A trăi pe pământul/tărîmul promis pentru veşnicie înseamnă că viaţa eternă în ceruri este o imposibilitate.

–          “David… a murit şi a fost îngropat… David nu s-a suit în ceruri” (Fapte 2:29, 34). În schimb, Petru a explicat că speranţa sa era învierea din morţi la întoarcerea lui Hristos (Fapte 2:22-36).

–          Pământul este locul unde Dumnezeu lucrează asupra oamenilor: “Cerurile sunt ale Domnului, dar pământul l-a dat fiilor oamenilor” (Ps. 115:16).

–          Rev. 5:9, 10  relatează o viziune a ceea ce vor spune cei neprihăniţi atunci când vor fi acceptaţi în faţa scaunului de judecată: “(Hristos) a făcut din ei o împărăţie şi preoţi pentru Dumnezeul nostru: şi ei vor împărăţi pe pământ”. Această imagine a Împărăţiei lui Dumnezeu pe pământ este distinctă faţă de concepţia vagă de a ne bucura de “fericire” undeva în ceruri.

–          Profeţiile lui Daniel din capitolele 2 şi 7 subliniază o succesiune de puteri politice care, în cele din urmă, vor fi înlăturate de Împărăţia lui Dumnezeu la întoarcerea lui Hristos. Această Împărăţie va fi “pretutindeni sub ceruri”,

şi “pretutindeni pe pământ” (Dan. 7:27; 2:35 cp. v.44). Această Împărăţie veşnică “va fi dată poporului sfinţilor Celui Prea Înalt” (Dan. 7:27); astfel răsplata lor este viaţa veşnică în această Împărăţie care va fi pe pământ, sub ceruri.

Comments are closed.

Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.